Konkurrencehold

Konkurrenceholdet er for de elever, der gerne vil med til stævner herhjemme og i det nærmeste udland.

Deltagere på konkurrenceholdet udtages af instruktøren for holdet. Ved udtagelse tager vi en snak med forældrene og forklarer hvad det betyder at deltage på konkurrenceholdet.

Vi har nemlig nogle ønsker til forældre og udøvere på konkurrenceholdet. De skal blandt andet passe deres almindelige træning, så sporten stadig har en dyb forankring i den traditionelle karate.

Desuden er det en betingelse, at man stiller op i begge konkurrencediscipliner; Kata og Kumite indtil man er kommet igennem puberteten. Først her kan man se hvordan man udvikler sig fysisk og mentalt og derefter specialisere sig i den ene eller den anden disciplin.

Vi vil gerne have at flest muligt forældre bliver - om ikke andet – så passive medlemmer af Kaizen og indløser licens til Dansk Karate Forbund. Det betyder at man kan deltage i de kurser og undervisningstilbud her, og derigennem bedre støtte op om kæmperen og klubben. For forældre til børn på konkurrenceholdet er passivt medlemskab imidlertid en betingelse.

Vi finder det mest naturligt om forældre har mulighed for at tage et medansvar i forbindelse med såvel træningsaktivitet som deltagelse i stævner. Der vil også være brug for hjælpere og nogle til at køre til stævner mv.

Fra Kaizen kan man som kæmper og forældre forvente en systematik i træningen til konkurrence af kompetente instruktører, der både har viden og erfaring som dommere og som aktive udøvere på eliteplan.

Man kan forvente kompetent coaching til stævnerne, og som forældre en gennemgang af regler og procedurer for karatestævner, samt en indføring i ”code of conduct” til disse. Karate er en speciel sport, som kræver megen disciplin.

Med mellemrum deltager instruktører fra andre Itosu Ryu klubber og fra andre stilarter, som vi i Kaizen har et samarbejde med, så der vil være rig mulighed for at dygtiggøre sig gennem træning.

Hver anden lørdag træner Konkurrencehold II fysik og kondition. Dette er en forudsætning for at kunne klare sig til turneringer på DM niveau og over.

 

Læs mere om konkurrencekata her

Læs mere om konkurrencekumite her

Læs om stævnedeltagelse

 

Lille videoforklaring til WKF's kumiteregler:


 

Vidoe med forklaring på katareglerne: