Dansk Karate Forbund

Dansk Karate Forbund (D.Kar.F.) er et specialforbund under Danmarks Idræts Forbund, og det samlende organ for karate i Danmark.

D.Kar.F. er medlem af Nordic Karate Federation, European Karate Federation og World Karate Federation, som er de organisationer, der udbyder de officielle nordiske, europæiske mesterskaber samt verdensmesterskaberne i Karate. Og som noget helt nyt også forestår Karate som disciplin ved næste Olympiske Lege i Tokyo 2021.

Kaizen Karate Do, er naturligvis med helt fremme i Dansk Karate Forbund, og sidder med der hvor beslutningerne træffes og hvor udviklingen sker.

Kaizens Merete Katborg er medlem af Dansk Karate Forbunds bestyrelse og formand for stævneudvalget, der organiserer og udbyder Danmarksmesterskaberne i Karate, samt Nordiske Mesterskaber i både 2016 og 2019 og Europamesterskaberne for U21 i 2019.

Det er på baggrund af Danmarksmesterskabernes professionelle afvikling at Danmark blev tilbudt EM U21, så dette har Merete en meget stor andel i.

Kaizens chefinstruktør Henrik Katborg er en af kun 6 danske dommere med international dommerlicens. Henrik har udover sin danske A/A licens også A/A licens i Nordic Karate Federation og Judge B/A licens i European Karate Federation, og er oftes med  som en del af den danske delgation, når mesterskaberne afvikles.

Udover det formelle arbejde i Dansk Karate Forbund, har Kaizen Karate Do på tværs af klubberne og stilarterne under forbundet taget initiativ til flere samarbejder for at løfte karaten i Vestdanmark, hvor klubberne ligger noget mere spredt, og gennemsnitligt er en del mindre end på Sjælland.

Kaizen har også taget initiativ til de to træningssamarbejder i Kumitedivision Jylland/Fyn og Katadivision Jylland/Fyn.

Her mødes klubberne til samtræninger, oftest som randorikumite, hvor udøverne opdels i to grupper, der skiftes til at kæmpe i to minutter, med en udøver fra en anden klub. Mens den anden gruppe kæmper, finder man en ny makker. En træningsform, hvor Kaizens elever møder kæmpere fra andre klubber og kan afprøve en masse teknikker, kombinationer og strategier/taktikker, og på den måde opnå værdifulde men gratis erfaringer.

I kata arbejder vi sammen på tværs af stilarter, og lærer af hinandens måde at træne på, og kan give/modtage feed back fra nogen der ser på ens kataer med helt andre øjne. Igen en god måde at blive bedre på.

 

 

Dette er essensen af KAIZEN!

Kaizen betyder jo stadig forbedring, og kun ved at arbejde sammen, kan vi hæve hele niveauet for karate, både kumite og kata, i Danmark.