Seniorkarate

Seniorkarate er et specielt hold for seniorer og ældre med lyst til at dyrke karate.

Der er mange gode grunde til at træne karate når man er kommet op i årene. Karate styrker kredsløbet, muskler  knogler og led samtidig med at karate giver nogle dokumenterede sidegevinster som forbedret motorisk koordination, reaktionsevne og balanceevne som de fysiologiske effekter.

Men også på det kognitive/mentale plan, giver Karate nogle stærke gevinster som styrket stresstærskel, øget opmærksomhed og fokusering. Helt specifikt viser undersøgelser at de kognitive gevinster allerede optræder efter bare 5 måneders træning, men øges markant ved fortsat træning.

Træningen på dette hold er afpasset efter alderen og vil indeholde alle elementer af karate uden at træningen bliver for voldsom.

Det vil sige at man både arbejder med Kihon (teknikker, stillinger og bevægemåder), Kata (formøvelser), Bunkai (fortolkning og selvforsvar) og Kumite (frie kampøvelser).

Du kan læse undersøgelsen her: Karatebenefits>>

"Har du ikke tid til motion nu, skal du afsætte tid til sygdom senere!" Citat af E. Stanley, 1826-93, Britisk Premierminister.

I Chicago har Rush University Medical Center iværksat en undersøgelse af Karates effekt på Pakinson patienter. Læs artiklen her: Parkinson>>

Instruktøren er Sensei Henrik som er 3. dan i Itosu Ryu Karate og Diplomtræneruddannet under Danmarks Idrætsforbund. Sensei Henrik er fra 1956, så forståelsen for holdets forudsætninger er også på plads.

Holdet træner om formiddagen tirsdag og torsdag.