Traditionel Karate

Traditonel karate er holdet, hvor du lærer karate.

Det vil sige, at du lærer de enkelte teknikker, stillinger og bevægelser, som hedder Kihon Waza og du lærer at sætte dem sammen i traditionelle formøvelser, som hedder Kata.

Du lærer også betydningen af de enkelte bevægelser i kataerne og applikationen af teknikkerne, som hedder Bunkai. Det er her, du lærer at bruge din karate som selvforsvar.

Når du har fået lært nogle af de grundlæggende Kihon Waza, lærer du også at bruge dem i frie kampøvelser, som hedder Kumite. Det er helt ufarligt at kæmpe kumite, da vi blot markerer teknikkerne til hovedet og kun rammer let til kroppen. Til gengæld er det sjovt og får pulsen op.

I traditionel Karate arbejder vi med prøver - gradueringer hvert halve år, hvor du kan gå op til en ny kyugrad (bælte). Du kommer således trinvist op igennem vores stilarts pensum, og bliver samtidig bedre til at udføre de enkelte teknikker. 

Kata og Kumite er Karates to konkurrencediscipliner, og får du lyst til at gå til stævner, skal du også træne på et af vore konkurrencehold. Vi kræver dog at du fortsat holder fast i træningen på dit traditionelle hold og at du træner og stiller op i begge discipliner. Du kan læse herom under "Konkurrencehold".